Här hittar du frågor och svar som ofta ställs

 

Om Nevica

Indol 190 / 300

Estus luft/luft värmepumpar

Nevica Gard

Installation

ROT avdrag


 

Om Nevica


Fråga: Vad är Nevica för företag?

Svar: Nevica är vårt skyddade varumärke. Själva företaget heter "Tradepartner Northern Europe AB" som är ett svenskt aktiebolag startat 2011 av svenska ägare med lång erfarenhet av värmepumpsbranschen.

Fråga: Vad särskiljer Nevica från "alla andra"?

Svar: Nevica kommer förutom att erbjuda kvalitesprodukter med höga prestanda erbjuda bl.a fri ånger och bytesrätt för våra kunder. En annan skillnad är att vi kommer att erbjuda ett unikt "Nevica Partner" program där både kund och partner åtnjuter rabatt respektive ersättning. Sist men absolut inte minst: Vår välgörenhets inriktning där vi kontinuerligt kommer skänka en del av vårt överskott, både genom olika kampanjer men även på regelbunden basis. Vi kommer också att försöka involvera våra kunder än mer aktivt i det genom exempelvis att erbjuda dem att välja mellan att få X kronor i rabatt istället skänka denna till välgörenhetsorganisationerna vi valt att stödja.

Fråga: Jag vill inte handla värmepump på internet, finns det andra sätt?

Svar: Absolut! Skicka oss ett mail till info@nevica.se eller ring oss på telefon 08-653 27 00 så skall vi sätta dig i kontakt med någon våra återförsäljare eller Nevica Partners!

Fråga: Jag vill inte lämna ut mitt kortnummer på internet, kan jag betala på annat sätt?

Svar: Absolut! Välj mellan att förskottsbetala eller få en faktura.

 

 

Indol 190 / 300

 

Fråga: Kan verkligen Indol fungera och spara så mycket som upp till 75%?

Svar: Absolut! Själva tekniken och principen i Indol är exakt densamma som för frånluftsvärmepumpar och som sålts i flera hundratusen exemplar och installerats i Sverige sedan mitten av 80-talet. Det är alltså ingen ny obeprövad teknik utan tvärtom gammal beprövad teknik och princip som garanterat fungerar!

Fråga: Sparar Indol lika mycket året runt?

Svar: Nej, Indol sparar alltid mer under den del av året som ditt värmesystem är avstängt. 

Fråga: Sparar verkligen Indol något under vintern?

Svar: Ja! Hur mycket beror på vad du har för uppvärmningssystem och hur du väljer att koppla in utblåsluften. Allt är ju inte heller ekonomi, då alltför många hus har bristfällig ventilation och problem med stillastående luft, fukt och mögel. I de fallen kan Indol om den kopplas så att utblåsluften leds ut, förbättra ventilationen avsevärt och därmed få hus och människor att må bättre. 

Fråga: Fungerar Indol i alla hus och med alla uppvärmingssystem?

Svar: Ja! Rådfråga gärna oss eller den som installerar om du känner dig osäker på vad som är bäst för ditt hus när det kommer till luftanslutningarna. 

Fråga: Tar det längre tid att värma vattnet med Indol än min gamla varmvattenberedare?

Svar: Nej, om du har den inkopplad i "hybridläge" så tar det lika lång tid (eller till och med snabbare) men sparar inte lika mycket som ifall du väljer att enbart låta värmepumpen värma vattnet (då tar det längre tid).

Fråga: Låter Indol mycket?

Svar: Det är jättesvårt (omöjligt?) att påstå något som gäller för alla när det kommer till ljud. Ljud upplevs så olika av olika personer. Person A kan säga att den inte alls hörs medans peron B kan tycka att den låter jättemycket medans person C inte bryr sig. Oftast så har man sin varmvattenberedare placerad i en tvättstuga eller källare och bör inte bli störd av den. Rådfråga oss så kanske vi har någon kund i närheten av dig som du kan få lyssna hos om du känner dig orolig för ljudnivån!

Fråga: Kan Indol ersätta min frånluftsvärmepump?

Svar: Ja och nej! Ja vad det gäller tappvarmvatten och ventilation, nej när det gäller uppvärmning av ditt hus. Anledningen till detta "nej" är inte att din frånluftsvärmepump värmer ditt hus vintertid utan att den har en inbyggd elpanna som (med hög uppvärmningskostnad) tar hand om detta. Vi rekommenderar att du kompletterar med vår Aquazen luft/vatten värmepump den dagen det är dags att byta ut din frånluftsvärmepump. Då får du ett komplett riktigt miljövänligt värmesystem som kommer värma ditt hus och ditt tappvarmvatten till betydligt lägre kostnad än innan.

Fråga: Kan man koppla Indol till en bergvärmepump, solfångare eller luft/vatten värmepump?

Svar: Ja med fördel! Vår Indol-300 har en extra slinga som kan kopplas till vilken extern värmekälla som helst! Kopplar du Indol-300 till din bergvärmepump eller luft/vatten värmepump så får du mycket högre besparing över 12 månader än om du låter dem göra tappvarmvattnet! Att de dessutom får vila 4-7 månader om året när Indol ensam klarar ditt tappvarmvvaten förlänger givetvis livslängden på dessa!

Fråga: Ni skriver att Indol-300 kan kopplas till ett mindre värmegolv eller en fläktkonvektor. Hur menar ni då?

Svar: Den extra slingan som Indol-300 har, kan antingen kopplas till en extern värmekälla som hjälper till att göra tappvarmvatten vintertid eller så kan den kopplas till ett mindre värmegolv eller en fläktkonvektor som Indol då kan värma. Observera att Indol-300 kommer att arbeta betydligt mer (och förbruka mer energi) med denna typ av inkoppling och att det främst är tänkt för den varma årstiden april-oktober och det behövs lite väme i exempelvis en källare eller tvättstuga.

 

Estus luft/luft värmepumpar

 

Fråga: Jag är i begrepp att köpa en luftvärmepump till mitt hus, varför skall jag välja en Estus?

Svar: Estus serien har den senaste tekniken som exempelvis +8 funktion, underhållsvärme, Follow Me , Twin-Rotary kompressor från välkända Toshiba. Förutom kompressorn är både inom- och utomhus fläktmotorerna av borstlös DC (BLDC) typ i Nevicas Estus serie. Estus värmepumpar är kraftigt överdimensionerade för att inte behöva jobba så hårt som många andra värmepumpar på marknaden tvingas göra. Estus-5 har till exempel en 12 000 BTU kompressor som det endast tas ut maximalt 5 kW från (många andra värmepumpar använder 9000 BTU kompressor för detta). Estus-6 har en 18 000 BTU kompressor som det endast tas ut maximalt 6 kW av (många andra värmepumpar använder 12 000 BTU kompressor). Man kan enkelt jämföra med bilar med liten cylindervolym och högt effektuttag på höga varvtal (många andra värmepumpar) och istället stor cylindervolym, litet effektuttag men högt vridmomement på låga varvtal (Estus värmepumpar).

Steglösa BLDC fläktmotorer ger högre effektivitet, och tystare drift. Estus värmepumpar ger ökad komfort och lägre elräkningar. Estus är godkänd enligt de senaste energibesparings programmet där Estus 5 belönats med energiklassningen A++.

Estus är en värmepumps serie fylld med den senaste tekniken  men till ett lägre pris än många konkurrenter och går desutom att styra med SMS om man kopplar den till Nevica Gard.

 

Nevica Gard

Fråga: Vad kan jag styra med Nevica Gard? 

Svar: på/av, temperatur, fläkthastighet, värme eller kyla, man kan även få larm om temperaturen i fastigheten är för låg eller för hög på så sätt kan du säkerställa att ditt fritidshus mår bra under vintern.

Fråga: Jag har ingen smartphone, fungerar det ändå? 

Svar: Absolut! Det fungerar från alla mobiltelefoner som det går att skicka SMS ifrån! 

Fråga: Jag har en luftvärmepump som inte kommer från er, fungerar det inte då? 

Svar: Med största sannolikhet så fungerar det! Det enda som krävs är att din fjärrkontroll har ir-sändare. Skulle det mot förmodan inte fungera så får du självklart pengarna tillbaka! 

 

Installation

Fråga: Kan ni hjälp till med installation?

Svar: Självklart! Vi har samarbetspartner i hela landet som gärna står till tjänst och utför installation eller service.

Våra partners är utbildade och har lång erfarenhet av montage av olika energibesparande produkter.

 

ROT avdrag

Fråga: Kan jag få ROT avdrag när jag installerar en värmepump?

Svar: Du kan utnyttja ROT avdraget vid din värmepumps-installation. Det innebär att du får dra av 50 procent av arbetskostnaden vid köp av en värmepump med installation. Avdraget görs direkt på fakturan , vilket innebär att du slipper ligga ute med pengarna. 

För att kunna utnyttja ROT avdraget så måste du som kund bl.a äga fastigheten där värmepumpen installeras. Fler regler finns. Läs mer på Skatteverkets HEMSIDA